Kevät on ollut valmennusten parissa työntäyteinen , joten olemme hieman huonosti muistaneet päivitellä tänne meidän tekemisiä ja valmennettavien kanssa saavutettuja etappeja .

 

 

 

Juniori-urheilijoiden kanssa tehtävä valmennustyö on hyvin antoisaa ja kiitollista puuhaa . Fysiikkapuolen valmennuksissa jokainen päivä on omalla tavallaan erilainen . Meillä on aina selkeä päämäärä ja punainenlanka, mutta ihmiskehon kanssa saa elää kuitenkin koko ajan päivä ja hetki kerrallaan. Varsinkin silloin kun tavoitteet on laitettu ylös ja hommat on viilattu hyvin pienistä yksityiskohdista mahdollimman hyvin pelaavaksi kokonaisuudeksi.

Nyt kuitenkin haluan jakaa jälleen kanssanne yhden onnistumistarinan ( jossa matka jatkuu edelleen. Tästä duosta kuullaan vielä tulevaisuudessa  ) .

Teemana on esteratsastajan fysiikkavalmennus . Tällä ratsastajalla ja ratsukolla on selkeä tavoite edetä lajinsa parissa maailmalle ja sen eteen tehdään systemaattista työtä .

Me olemme tehneet ratsastajan kanssa töitä noin vuoden verran keskittyen kehonhallintaan, kehon elastisuuteen , kestävyyteen, voimaan ja kehon tasapainoiseen liikkeeseen .

Ratsastajan liikkuvuus, kestävyys että voimaominaisuudet ovat kehittyneet matkan varrella selkeästi, mutta erityisen tärkeänä ominaisuutena kehonhallinta ja kehotietoisuus ovat harpanneet isot askeleet eteenpäin.

Kehonhallinta ja kehotietoisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita , kun työvälineenä ja suorittajana on oma keho .
Tämä koskee jokaista urheilijaa lajista riippumatta .
Tässä tarinassa meillä on nyt ratsastaja , joka on osa ratsukkoa . Ratsastajan täytyy pystyä työskentelemään oman kehonsa kanssa mahdollisimman hyvin ( olla joustava että reaktiivinen hevosen liikkeisiin ) , jotta hevonen pystyy tekemään oman osuutensa ja ratsukko työskentelee tiiminä .

No niin , tässä alkukertomus , josta aiheeseen . 

Ratsukko oli nostanut estekorkeutta ( 120 -> 135 cm ) , jolloin ratsastajalla syntyi haaste esteiden alastulon kanssa . Lähdimme purkamaan liikettä ja huomasimme teknisiä virheasentoja jalkojen liikkeessä / asennossa ja ratsastajan kehon painopisteessä hypyn aikana . Nämä olivat maneereja , jotka nousivat ratsastajalla esiin kun estekorkeus nousi .

Huomasimme, että ratsastaja tukeutui jalkoihin ( jalat ojentuivat , jalka liikkui eteen ja täten poistivat luonnollisen jouston , jonka polvi ja lonkka oikeassa kulmassa tarjoaisivat ), samoin lantio ei päässyt tarpeeksi taakse , kun keskivartalo ei ollut tarpeeksi aktiviinen .

Jos ratsastus on tuttua niin näitä asioita luetellessa muutosten tavoiteajaksi laittaa mielellään usemman kuukauden eteenpäin , mutta meidän urheilija laittoi homman pakettiin kahdessa viikossa !

Jotta näin isot tekniset muutokset pystyi tekemään ja laittamaan pakettiin , näin lyhyessä aikajanassa , vaati se ratsastajalta seuraavia asioita:

– hyvä kehonhallinta ja kehotietoisuus
– Kehon elastisuus ja joustovoima ( eivät ole automaatioita )
– urheilijan asenne ja motivaatio,
– > ymmärrys tekemistä kohtaan, ei vain suoriteta vaan ymmärretään mitä tehdään ja miksi tehdään .

Eli se pohja , jota oli rakennettu auttoi meitä pääsemään ison haasteen yli hetkessä .

Käytännössä :
– analysoimme videon , purimme liikkeen atomeihin .
– valitsimme spesifit liikkeet , joiden avulla lähdimme vahvistamaan heikkoja lenkkejä ja vastavuoroisesti rentouttamaan ylitöitä tekeviä lihaksia ( rentous jalkoihin , vahvuus vatsoihin – lihasten reagointinopeus ja oikea tehoalue, yläselän / hartian rentous -> joka mahdollisti käden joustavan liikkeen ja kulkemisen ) .
– kehon painopisteen hallinta eri liikesuunnissa , reaktiivisuus että kestävyys .
– Näitä treenattiin yhdessä ja ratsastaja jatkoi treenejä itsenäisesti .

Lopputulos näkyy videolla . 

Ensimmäisenä videolla näkyy 2 viikkoa vanha hyppyharjoitus, jossa huomaa alastulon haasteen.
Tämän jälkeen videolla on tällä viikolla kuvattu harjoitus, jossa ratsastaja myötää hienosti hyppyyn ( jalka rennompi, lantio / painopiste takana, polvet ja lonkat joustaa ja käsi myötää ) .

Jälkimmäisessä hypyssä näkyy ratsukko, jolla on paketti hyvin hallussa hypyn jälkeen ja vahva siirtymä seuraavalle esteelle. Keskiarvoltaan radalla esteet tulevat 7 laukka-askeleen välein, joten siellä täytyy olla asetelma kasassa koko ajan .

Niin ylpeä tästä urheilijanuoresta ja ratsukosta !

Heillä on motivaatio ja työasenne hienosti kohdallaan. Se tietää, että edessä on vielä paljon onnistumisia!

Näillä fiiliksillä toivotan upeaa viikonloppua jokaiselle!

Onnistutaan yhdessä !

Jonna

 

Uusia tuulia

Kuinka liikkua poikkeusaikana? Poikkeusaika on laittanut monet meistä uusien asioiden äärelle .Näin kävi myös meidän valmennuspalveluille , mutta uusiutuessa syntyy myös paljon hyviäkin asioita . Nyt kun emme ole päässeet näkemään ja liikuttamaan asiakkaitamme...

Irtaannummeko luonnosta ?

Syksyssä rakastan muun muassa tätä, että elämme satokauden runsaudessa. Lähiruokaa on tarjolla paljon ja jos on aikaa niin sitä saa kerättyä omin voimin metsästä ja puutarhasta yllin kyllin. Onnekkaita ollaan me Suomessa asuvat. Tämä ei todellakaan ole itsestään...

Toimitakykyä kehoon kyykyllä

Kyykky on yksi parhaista pääliikkeistä, joita meillä on. Kyykkyä pidetään usein ainoastaan  jalkaliikkeenä , mutta kyllä se käytännössä haastaa koko kroppaa. Oikein tehtynä kyykky ylläpitää ja kehittää koko kehon toimintakykyä. Perusteluni väittämällä on seuraava...

Johannan tarina

  Johannan tarina: Ohessa Johannan tarina. Kerron alkuun pienesti meidän tekemisestä ja painopisteistämme harjoittelussa . Tarina jatkuu loppuun  Johannan omin sanoin. <3   Johanna on tehnyt elämässään  isoja elämäntapamuutoksia, joiden avulla hän on...

Voehan polvi…

Voehan polvi..   Tuo nivel, joka kantaa isoa osaa kehon painosta ja joutuu täten usein koville. Välillä silläkin tulee mittari täyteen syystä tai toisesta. Tällöin kärsitään kivuista polven alueella ja niin elämä kuin treenitkin kärsivät.   Tällä videolla polvea, sen...

Miksi nukkua, kun kuolema kuittaa univelat….

Miksi nukkua, kun kuolema kuittaa univelat….

... No , jos haluat elää pidempään, niin suosittelen pohtimaan asiaa hetken. Tällä viikolla olemme puhuneet valmennettavien kanssa  unesta. Uni on yksi perusasioista, jota kehomme tarvitsee voidakseen hyvin. Esitän nyt kolme väittämää. Mikäli vastaat näihin kaikkiin...

Asiakastarina: Noora

Noora: Lähtötilanne ja haasteet: Nooran kanssa matkamme on jo useamman vuoden mittainen. Töitä olemme tehneet yhdessä systemaattisesti, mutta rauhallisella tahdilla. Elämää ja sen rytmiä kuunnellen ,  mukana eläen. Nooralla on vahva liikuntatausta nuoruudesta, joka...

Asiakastarina: Laura

Lauran asiakastarina on hyvä esimerkki päätetyöläisen ja matkatyöläisen  kokemista haasteista ja niiden selättämisestä. Se kuinka kotitreenillä voi tehdä ihmeitä aikaan : ->  niin omalle ryhdille kuin - > voimatasoille. Aina ei tarvita salia,  vaan ennemminkin...

Asiakastarina: Tuija

Haluan jakaa teille Tuijan tarinan. Toivon, että tämä tarina antaa tsemppiä jokaiselle , joka kärsii kipuilevista nivelistä tai kamppailee painonhallinnan kanssa. Tämä tarina kertoo, että nämäkin haasteet ovat selätettävissä. Tässä alla teille Tuijan tarina. <3...

Reach Us

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus voluptatem.

13005 Greenville Avenue,
California, TX 70240

+22 140 006 754

contact@divifinance.com

Leave A Message

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!