Rulla Workshop 3.12.2017

Kaikille avoin putkirullakurssi Helsingissä

Rulla Workshop on sinulle, mikäli vastaat myöntävästi alla oleviin kysymyksiin:

 • Tuntuuko kehosi jähmeältä?
 • Häiritseekö jäykkäkeho arkiaskareitasi tai suoritustekniikoitasi treeneissä?
 • Vihlaiseeko selkä aamulla pukiessa tai polvi lenkkeillessä?
 • Haluatko itse oppia tuntemaan kehosi heikot lenkit ja selättämään ne.
 • Haluatko auttaa kehosi irti jumituksista, jotka tuottavat kipua.
 • Haluatko saada kehostasi esiin parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
 • Oletko tympääntynyt ravaamaan jatkuvasti hierojalla?
 • Hierojalla käydessäsi hieroja päivittelee aina samoja kireyksiä ja hieroo joka kerta samat jumit auki.

Näihin ylläoleviin haasteisiin ja kysymyksiin vastaamme putkirullakurssilla.

Kuinka se tehdään?

Opettelemme keskustelemaan oman kehomme kanssa.

→ Sitä kautta opit priorisoimaan sinulle tärkeät harjoitteet.

→ Millainen rullaustekniikka toimii parhaiten eri haasteisiin; onko se hankaus, sively, nytkytys vai pumppaus.

→ Opit hyödyntämään 6 eri rullaustekniikkaa , oikeissa asennoissa, eri tilanteisiin.
Mitä esimekrkiksi tarvitset työpäivän jälkeen verrattuna ennen treeniä tehtäviin harjoituksiin.

→ Opit fascialinjavenytykset, oikeat asennot, joiden avulla palautat kehosi suoran ryhdin.
– Ryhdikäs keho on kivuton ja energinen.

→ Opit käyttämään niin rullaa kuin myös muita fascia-huoltovälineitä.
Tutustut fascia-palloon ja QuaSha -krapaan ja opit näiden käytön.

→ Hierojasi pääsee viemään kehoasi eteenpäin , kun arjessa mukana ovat myös omat kehohuoltoharjoitteet. Näin hierontakerroilla päästään aina syvemmälle ja syvemmälle kehoon.

Kolme tunnin aikana saat oman kehon hieronnan päästä varpaisiin ja opit kehonhuoltotekniikat, joiden avulla sinä saat parhaan mahdollisen hyödyn arkiseen kehohuoltoosi.
Kehonhuollon ei tarvitse olla pitkäveteistä ja pitkäkestoista venyttelyä . Silloin kun tiedät mihin kannattaa panostaa ja millä tekniikalla, niin 10 minuuttia päivässä riittää.

Omat kokemukseni rullailusta

Rullailu tuli omaan harjoitteluuni mukaan noin 6 vuotta sitten . Aluksi sen suuremmin asiaa miettimättä rullailin lihaksia läpi vaahtomuovirullalla. Rullia kului, koska niiden käyttöikä oli olematon, ne menettivät mallinsa hyvinkin nopeasti. Tuolloin ei myöskään mitään massiivista muutosta asioihin tullut. Jukan koulutuksen myötä asiat aukenivat; tutustuin erilaisiin rulliin ja niiden ominaisuuksiin. Aloin käyttämään erilaisia tekniikoita ja lisäsin mukaan dynaamista liikettä. Aloin tuntea kehoni ns. ”kipupisteet” ja haastealueet. Ymmärsin heikkouksiani ja vahvuuksiani. Tämä vei kehitystäni selkeästi eteenpäin. Liikkuvuudet ovat menneet valovuosia eteenpäin . Tämä näkyy entistä parempina suoritustekniikkoina. Lihasepätasapainot tasaantuvat, koska kehon on mahdollista toimia tasapuolisesti, koska lihakset toimivat elastisesti ilman kinnauksia.

Voimatasot kasvavat ja kroppa ei ole treenien jälkeen kuin jyrän alle jäänyt vaan palautuu mukavasti. Myöskään pidemmät pätkät työpäätteen ääressä eivät saa enää niska-hartialinjaa aivan jumiin vaan pää taipuu kaikkiin suuntiin niin kuin kuuluu, kiitos rullan ja krapan.

Nyt jo sadat asiakkaani käyttävät rullaa omassa harjoittelussa, palautumiseen ja kehittymiseen. Niin junioriurheijat kuin aikuiset aktiiviliikkujat ovat saaneet erinomaisia tuloksia omassa harjoittelussaan, ottaessaan huomioon omatoimisen fascia-käsittelyn hyödyn. Myös arkiliikkuja ja päätetyöläinen hyötyy rullailusta. Rullaillessa kehonhahmotus kehittyy samalla kun lihakset rentoutuvat.

Tämä kaikki siis 10 minuuttia kestävillä lyhyillä harjoituksilla.

Kehitys tapahtuu, kun asiat:

 • priorisoidaan,
 • tiedetään, mitä rullataan,
 • miten rullataan ja
 • miksi rullataan

Tämä ei ole ydinfysiikkaa vaan hyvinkin yksiselitteistä fysiologiaa. Sinä voit olla oman kehosi paras asiantuntija ja auttaja.

Asiakkaiden palautteita Rulla Workshopista:

” Ystävä pyysi mukaan. Tunnen kehoni jäykäksi ja treenaan pääasiassa salilla joten ajattelin jos rullauksesta olisi apua.
Päivä täytti odotukseni eri lihaksien rullausliikkeistä. Ei tullut kokeiltua erilaisia rullia, kun keskittyminen meni rullailun opetteluun.
Kokonaisuus oli parasta (ja täysi aika keskittyä itseen).”

” Isot kiitokset! Lähdin mukaan, koska haluan oppia huoltamaan kehoa kaiken kiireen keskellä. Aina ei ole aikaa, eikä rahaakaan, mennä hierojalle. Opiskelijabudjetti, johon lisätienestiä liikuntaa ohjaamalla. Liikunta- sekä hoitopuolen anatomiassa ei opeteta mitään tämänkaltaista. Ja mä olen aina jumissa, etenkin pitkän luentopäivän jälkeen käsi kramppaa, pää ei käänny ja pitäisi polkea vielä ohjaamaan. Tähän tarvitsin keinoja saada kehoni toimimaan. Odotin, että opin perustekniikkaa rullaukseen ja palloihin. Huomasin, että moni asia oli juuri niin kuin olin tehnyt, mutta monta juttua olisi mennyt persiilleen ilman opetusta. Sain sellaista infoa, jota odotinkin. Monta ahaa -elämystä. Niin kalvoista kuin lihastoimintaketjuista. Mikä vaikuttaa mihinkin ja miksi hemmetissä aina tietty paikka jumittaa. Hiton hyvä olo workshopin jälkeen, vaikkakin väsynyt. Kevyt, pää kääntyi, johonkin hieman sattuikin, kun tuli kokeiltua liian kovaa. Kuona lähti selkeästi liikkeelle. Kiitos sinulle myös henkilökohtaisesta opastuksesta.” – Heli

”Päätin tulla workshopiin, koska mm. omat fysioterapeuttini on suositellut rullausta vaivoihini. Workshop täytti odotukset. Parasta antia oli tieto siitä, miten rullata oikein vahingoittamatta itseä. Samoin toiminnalliset harjoitukset. Krapan käyttö (täysin uusi vehje minulle!). Veri kiersi, ja oli lämmin ja energinen olo. Tosin muutama päivä workshopin jälkeen olin erittäin maitohapoilla. Laittoikohan kuonatkin liikkeelle! Päätä särki hieman keskiviikkona. Mutta nämähän ovat vain hyviä asioita. Olin kaikenkaikkiaan erittäin tyytyväinen kurssiin. Paljon kiitoksia siitä!”

”Hei, kiitos vielä kerran viime sunnuntain workshopista, se oli todella antoisa. Päätin osallistua kaverin kanssa, koska molemmilla meillä on tuki-ja liikuntaelinvaivoja ja halusin lisää tietoa rullaustavoista ja vinkkejä rullaamiseen. Odotin saavani lisää tietoa ja sitä kyllä sainkin runsaasti ja work shop vastasi odotuksiani täysin. Eri tekniikoiden läpikäynti ja ilo huomata välittömästi venytysten jälkeisiä tuloksia. Olo oli väsynyt, nälkäinen ja janoinen, mutta onnellinen. Loppupäivä meni lepäillessä. Nyt vaan täytyy saada opit käyttöön niin että niistä tulee rutiinia.” -Virve

”Hei ja kiitos workshopista. Tulin uteliaisuudesta ja siksi että päivä sattui sopimaan aikatauluun. Lisäksi olen katsonut videoita ja hankkinut rullan mutta en ihan täysin ymmärtänyt mitä sillä kannattaa tehdä.
Käytännön opastus on aina hyvä. Oli hyvä huomata, että kireys tai ongelma lantion alueella juontaa juurensa kauempaa ja helpottuu rullauksella. Olo oli hyvä. Väsynyt, vähän kuin mankelista tullut mutta hyvällä tavalla. Seuraavana päivänä ei ollut lihaskipuja (paitsi siinä pakarassa jota ei saanut tehdä pallollla….) Aika meni nopeasti, en olisi uskonut. Ohjeistus oli selkeää ja liikkeet oli helppo ymmärtää. Kiitos.” -Hanna

”Syy tulla workshoppiin oli uteliaisuus. Itsellä on monenmoisia jumeja, ja ajattelin tulla kokeilemaan, millainen workshop olisi. Tunnustan, että pelkäsin, että workshopissa on vain timmejä fysioterapeutteja ja että siten tällainen keski-ikäinen ”täti” olisi outo lintu joukossa, joten oli iloinen yllätys, kun paikalla oli porukkaa laidasta laitaan. Itselläni on ollut foamroller jo jokusen vuoden, mutta en ole ollut varma, olenko osannut käyttää sitä oikein. Odotin siis, että oppisin käyttämään rullaa ja oppisin erilaisia rullaustekniikoita. Workshop ylitti odotukseni niin porukan kuin rullienkin suhteen! En edes tiennyt, että niitä on olemassa niin monenlaisia. Tämä avasi silmäni. Parasta oli, että käytiin rauhallisesti läpi koko keho, tietenkään kaikkia liikkeitä mitenkään muistanut, mutta tämä lähettämäsi sähköposti muistuttaa mieleen vielä liikkeet. Myös yksilöllinen suhtautuminen ja vetäjän kyky ottaa kaikki huomioon oli ihailtavaa. Olin ihan lopussa päivän jälkeen. 🙂 Vaikka teoriassa me ”vain” kevyesti rullailimme, se oli oikeasti ainakin minulle aika rankkaa. Mutta siis positiivisessa mielessä.” -Minna

Tiivistys kurssista:

 • kesto 3 h
 • tiivistetty teoria, mihin rullaus perustuu
 • opetellaan eri rullaustekniikat
 • opit hyödyntämään eri tekniikoita eri tilanteisiin
 • mitä tehdä, kun haluat treenata tasapuolisella keholla
 • mitä tehdä, kun haluat palautua nopeasti
 • mitä tehdä kun lonkat ja niska ovat jumissa työpäivän jälkeen
 • opit lukemaan kehoasi ja pureutumaan sen haastealueisiin
 • priorisoidut harjoitteet juuri sinulle
 • pääset testaamaan erilaisia rullia ja katsomaan mikä niistä toimii sinulle parhaiten
 • sinulla on mahdollista hankkia sinulle toimivat välineet kurssilta alennettuun – 20 % hintaan
 • huollamme kehosi päästä varpaisiin kolmen tunnin aikana. Olosi on vetreän kevyt kurssin jälkeen.

Hinta

Kurssin hinta 68 €

Ilmoittautuminen

http://www.aftfinland.fi/

puhelin 044 3044312

Sijainti ja ajankohta:

Sunnuntai 3.12.2017, klo 11-14

Vapaa tanssikoulu, Mekaanikonkatu 3C, sali 2, Herttoniemi , Helsinki

Workshopissa saat:

 • tiedot ja taidot, kuinka huoltaa kehoasi nousujohteisesti
 • pääset sanomaan hyvästit tylsille venyttelyille
 • ymmärryksen siitä, miksi kehosi toimii niin kuin toimii
 • henkilökohtaiset ohjeet, millaiset kehonhuoltovälineet sopivat juuri sinulle
 • saat sähköpostiin kurssin jälkeen materiaalin, jossa kerrataan tärkeimmät pointit ja vinkit
 • koko kehon 3 tunnin hieronnan, jonka jälkeen olosi on virkeä ja kevyt.

Ilmoittaudu mukaan ja ole oman kehosi paras asiantuntija ja auttaja.

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!