Natural Start -valmennus

Natural Start aloittaa jälleen tammikuussa, aikataulu julkaistaan joulukuun aikana

Natural Start tähtää kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Natural Start -valmennus on kokonaisuus, jossa tehdään tutkimusretki itseen. Lähdemme rakentamaan arkea, joka koostuu rennosta liikkumisesta sekä fiksusta syömisestä ilman pipon kiristämistä. Harjoittelemme muutoksia, jotka ovat avainasemassa omassa arjessa jaksamiseen. Pohdimme, mihin aikaamme käytämme ja mistä sinä oikeasti nautit. 
Tule löytämään oman kehosi vahvuus Natural Start -valmennuksesta.

Tämä valmennus on sinulle, kun:

 • Liikunta on kadonnut arjestasi, etkä tiedä mistä aloittaisit.
Kaipaat selkeitä vinkkejä liikkumiseen, etkä halua tehdä asioita hampaat irvessä.
 • 
Liikunnasta ja ruokailusta on tullut määrittävä tekijä arkeasi ja koet koko ajan huonoa omaatuntoa valinnoistasi. Tule mukaan yhdessä opettelemaan rennompi ote hyvinvoinnin avainasioihin.
 • 
Pohdit mitkä ovat kehosi kipupisteet, joko konkreettisesti tai voimantuotollisesti. Avataan kehoa ja vahvistetaan sitä niin, että saat käyttöösi koko kehosi kapasiteetin.
 • 
Olet tyytymätön ulkoiseen olemukseesi ja kaipaat mielestäsi kiinteämpää figuuria.
 • 
Toiveenasi on selkeä ruokarytmi ja haluat fiksut vinkit arkiruokailuun puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista.
 • 
Kaipaat arkeesi lisää tunteja nauttiaksesi yhteisestä olosta lähimmäistesi kanssa, ilman huonoa omaatuntoa tekemättömistä treeneistä. Tulet nimittäin huomaamaan, että vähempi on enempi.

Olet valmis seuraaviin muutoksiin:

 • Kiertämään lähikauppasi hieman eri järjestyksessä kuin aiemmin.
 • Valmis käyttämään aikaasi yhteensä tunnin päivässä päivän ruokailuihin.
 • Näet kehosi kokonaisuutena ja olet valmis kuuntelemaan mitä kehosi haluaa sinulle kertoa.
 • Olet valmis liikkumaan päivittäin 10 minuuttia.
 • Liikunta rytmitetään osaksi arkeasi ja tehot säännöstellään arkesi mukaan.

 

Mikäli toivot hyvinvoinnin syntyvän seuraavista asioista, niin tällöin Natural-ryhmä ei ole sinua varten:

 • Mikäli tykkäät syödä pohjoismaalaisten ravintosuositusten mukaan.
 • Uskot jonkin superfoodin tai tabletin olevan avain hyvinvointiisi.
 • Tavoittelet treeneillä maratoonia tai maximitoistosuorituksia.
 • Haluat syödä ruokaa ilman pohdintaa siitä, mitä se sisältää tai mistä se on tehty.

Natural Start-valmennuksia on pidetty jo usean vuoden ajan ja iloisia valmennuksessa onnistujia liikkuu ympäristössä jo useita. Heidän kokemuksiian valmennuksesta pääset lukemaan alapuolelta.

Palautteita Natural Start -valmennuksesta:

”Näin mainoksen kesälomaherkuttelun jälkeisenä iltana. Luonnollinen startti syksyyn, ajattelin. Lisäenergiaa ja hyvää oloa lupaavat, no hitto miksipä ei kokeilisi? Olen itse kokeillut muutamia dieettejä, mutta tämän nimikin kuulosti siltä, mitä se OIKEASTI oli eli luonnollista. Ei pussiannoksia ja tiukkaa ruokavaliota vaan oikeata ruokaa, liikuntaa ja kehon huoltoa itseään kunnioittaen. Luonnolliseksi tämän teki myös se, että ohjelma etenee pienin askelin, omaa kehoa kuunnellen ja analysoiden. Asettaen tavoitteet juuri itsellesi sopivaan elämään. Tuki matkan varrella on taattu rautaisen ammattilaisen johdolla. Herkällä korvalla kuunnellen ja vahvalla otteella ohjaten. Jokaisen viikon raportointi työsti myös muutosta henkisellä puolella. Pelkän fyysisen muutoksen työstäminen myös henkisellä tasolla on tärkeä tässä luonnollisessa muutoksessa. Vanha intialainen viisaus sanoo: ”Jos tahdot nähdä, millaisia ajatuksesi olivat eilen, katso kehoasi tänään. Jos tahdot nähdä millainen kehosi on huomenna, katso ajatuksiasi tänään.” Muutokset fyysisellä puolella oli kaksi vaatekokoa pienempi minä ja henkisellä tiellä mittaamattomat 🙂 Oivallukseni – elämäni eliksiiri heräsi! Suosittelen tätä ihan jokaiselle, nuorelle sekä vanhalle. Miehelle sekä naiselle. Sohvaperunalle tai aktiiviselle liikkujalle. Matka antaa ihan varmasti jokaiselle pohdittavaa ja haasteita! ”Ihminen, tunne itsesi! Se on kaiken elämänviisauden alku.” – Sokrates”
– Sini

”Joulukuussa näin facebookissa tapahtuman Natural Startista ja se herätti oitis mielenkiinnon. Tiesin Jonnan ennestään kun olin käynyt hänen vetämissä erilaisissa liikuntatunneilla ja usko oli vahva, että tämä voisi toimia ja saisin oloni energisemmäksi sekä muutamat liikakilot pois ja vielä kiinteytystä kroppaan. Natural Start ylitti odotukset, ruokailutavat toki muuttuivat mutta ei tullut ruokien punnituksia tai yksipuolista ruokaa joka koostuisi rahkasta kuten useat dieetit. Ruokaa sai syödä, jopa enemmän kuin ennen, joten nälkää ei tarvinnut nähdä. Toki kaikki muutos vaatii myös halun ja motivaation, kiusauksia tulee ja vanhoihin tapoihin on monesti helppo palata. Tällä Natural Start jaksolla muutoksia elämäntapoihin tuli sopivilla aikaväleillä jotka sekä motivoivat ja oli helppo noudattaa eikä tarvinnut kertarysäyksellä elämää kääntää ylösalaisin. Henkilölle joka haluaa kaiken nyt ja heti tai nopean dieetin tämä ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta toisaalta silloin ei kyllä tavoitettakaan luultavasti saavuta tai edes tarvitse elämänmuutosta jossa tämä toimii erittäin hyvin. Aika on tarpeeksi pitkä ja asiat sekä ryhmätapaamiset tulevat hyvässä rytmissä joka tekee elämänmuutoksesta helpon ja joka jää päälle vielä Natural Startin loputtua. Jonnan asenne, neuvot ja tuki ovat kyllä vertaansa vaille, voin lämpimästi suositella Natural Starttia. Omat tavoitteet ylittyivät ja sain parempia tuloksia kuin olisin uskaltanut toivoa. Tulokset eivät jääneet pelkästään kiloihin ja sentteihin vaan parempiin yöuniin ja energiseen oloon.”
– Mia

”Olen ollut todella tyytyväinen ohjaukseen ja hyviin ohjeisiin.Reseptien määrä on myös ollut hyvä ja monipuolinen. Sain myös uuden näkökulman asioihin ja itselleni paremmin sopivan ruokavalion. Välillä ehkä ryhmätapaamisessa turhautti kun olimme niin eri vaiheessa osan ryhmän kanssa, niin tuttuja asioita tuli paljon toistettua.Mutta on ihan ymmärrettävää. Ehdottomasti voin lämpimästi suositella kurssia.”
– Teija

”Onneksi taas tammikuussa bongasin Facebookista ilmoituksesi Natural Startista, koska näin jälkikäteen olen tajunnut, että nämä kuukaudet ovat antaneet mulle ihan tosi paljon. Uudet ruokatottumukset ovat vaivihkaa hiipineet elämään ja vaikka kuten alussa totesin, en niitä orjallisesti noudata, huomaan tekeväni jo rutiininomaisesti niitä oikeita valintoja arjessa. Hyvä minä 🙂 Ja koska en ole myöskään kauhean tiukkapipoinen, annan itseni joskus syödä ”huonosti”, mutta en ota siitä stressiä, koska tiedän, että tällaiset tapaukset ovat nykyään enemmän poikkeus kuin sääntö. En myöskään halua rajoittaa elämääni liikaa, sillä en halua antaa ruoan hallita minua vaan minun hallitsevan syömisiäni. Liikunnan tuleminen elämään on kyllä ollut iso juttu. En olisi uskonut (eikä olisi lähipiirikään), että käyn nykyään ihan vapaaehtoisesti salilla, lenkillä ja harrastan joskus jotain muutakin liikuntaa 🙂 Tiivistettynä olen ollut ihan supertyytyväinen Natural Startiin ja siihen mitä se on antanut mun elämään :)”
– Heini

Osallistuminen

Natural Start aloittaa jälleen tammikuussa, aikataulu julkaistaan joulukuun aikana

Miten tämä oikeasti toimii

Olen joutunut itseni kanssa erinäisten tilanteiden saattelemana kysymyksen äärelle: Mitä ihmettä se hyvinvointi oikein on? Olen käynyt aika lailla eri ääripäitä läpi, samoin kuin moni muukin nykypäivän yhteiskunnassa. Olen tehnyt asioita satalasissa ollakseni täydellinen; fiksu, hoikka, aikaansaava. Treenannut tiukasti eri ohjelmilla, kytännyt ja laskenut ruuat. Opiskeluaikani oli yhtä suorittamista. Se oli kaikkea muuta kuin hyvinvointia tai itsestä huolehtimista, vaikka sisälsi tietyt makrot ja liikuntamäärät viikossa. Se oli kuitenkin kehon kiusaamista ja itsensä loppuun vetämistä. Pienten lasten äitinä taas oltiin toisessa ääripäässä. Oma hyvinvointi oli unohtunut, kun oli tavoiteltu täydellistä äitiyttä. Tuloksena, että keho ei jaksanut mitään, kestävyys oli nolla ja erkauma haittasi kehonhallintaa että voimaa.

Näiden ääripäiden kautta olen lähtenyt rakentamaan valmennusta, joka toimii kokonaisuutena kehon toiminnan näkökulmasta. Kukaan ei ollut koskaan kysynyt mitä keho kaipaisi. Nyt minä kysyn, mitä sinun kehosi kaipaa? Tutustuin Jukka Harjun koulutusfilosofiaan ja pidin ajatuksesta, jossa lähdettiin liikkeelle siitä kuinka keho liikkuu, ja miten sen kuuluisi liikkua voidakseen hyvin. Olen opiskellut, perehtynyt fysiologiaan ja anatomiaan. Silmä on harjaantunut näkemään kehon liikkeen; sen kuinka sen kuuluisi liikkua verrattuna siihen, kuinka se todellisuudessa liikkuu. Tämä on se ydin, jolla työtä tehdään. Mennään tutkimusretkelle kehoon, annetaan sen kertoa, mitä sille kuuluu. Avataan liikkeen kautta jännityksiä, aktivoidaan liikkeellä ja ajatuksella passiivisia lihaksia, jotta keho toimisi energiatehokkaasti. Tavalliselle liikkujalle se tarkoittaa kivutonta kehoa, joka suoriutuu helposti arjen askareista, aktiiviliikkujalle ja urheilijalle taas parempia tehoja ilman rasitusvammoja. Nautin nykyään työstäni kehon salapoliisina. Yksikään asiakas ei ole samanlainen, vaikka meillä on periaatteessa sama biomekaniikka. Jokainen asiakas tuo uuden näkökulman ja opettaa myös minua. Haluan antaa vastalahjaksi oppia jokaisen omasta kehosta ja parantaa oman kehon tuntemusta. Tämä on ollut avain asiassa myös omassa harjoittelussa nykyään. Enää ei mennä satalasissa vaan sen mukaan, mitä keho tarvitsee. Toki voimatasoja, kestävyyttä ja liikkuvuutta viedään systemaattisesti eteenpäin jaksoissa treenikausien mukaan, mutta nyt kehoa kuunnellen. Treeni on osa arkea, mutta ei päätekijä. Tällä systeemillä liikkuvuus on kasvanut huimasti, erkauma on parantunut ja voimatasot parhaimmalla tasolla kuin koskaan aiemmin. Eli nyt päälle kolmikymppisenä kahden lapsen äitinä ja yrittäjänä olen paremmassa kunnossa kuin kaksikymppisenä, joka kävi salilla 5 kertaa viikossa. Ei huono, ja tämä on mahdollista kenelle vain, joka on valmis keskustelemaan oman kehonsa kanssa.

Keho on kokonaisuus, jos haluamme fysiikan toimivan täytyy sille antaa myös kaikki sen tarvitsemat palikat kehittymiseen. Tässä kohtaa apunani ja työkalunani on funktionaalinen ravitsemus. Olin aina kärsinyt ns. metelöivästä vatsasta ja turvotuksista, luulin näiden olevan normaalia (kiitos kaikkien tuotteiden, joiden sisällysluettelo ei mahdu purkin kylkeen). Lukemalla, kokeilemalla aloin saamaan omaa aineenvaihduntaa toimimaan mukavasti, samoin asiakkaiden kanssa lähdettiin tekemään muutoksia puhtaan ruokailun näkökulmasta ja kehon viesteistä käsin. Nyt jo monien ihmisten arki ei määrity vatsan toiminnan mukaan , vaan kehon kanssa on mukava elää arkea.

Niin moni kulkee ääripäistä toiseen ulkoisten tekijöiden heittelemänä. Se oikea totuus ja hyvä olo kuitenkin tulee oikeasti jokaisesta itsestään. Välillä se tulee helpostikin , välillä kipeästi. Haluan kertoa, että elämäntapamuutokset, hyvinvointi ja toimiva keho eivät ole ydinfyysiikka, ne ovat kuuntelua. Haluan kertoa ja jakaa hyvää eteenpäin, ettei muiden tarvitsisi kompastella samojen asioiden kanssa kuin itse olen kaatuillut. Auttaa näkemään syy-seuraussuhteita. Antaa niiden avulla suuntaviittoja siihen, miten rakentaa itselleen tasapainoinen ja hyvinvoiva arki. Se löytyy kuitenkin hyvin pitkälle yhtälöstä: ravinto-liikunta-lepo. Näihin löytyy jokaiselle se oikea määrä ja tapa silloin, kun oma tavoite on asetettu kohdalleen ja oikeista syistä.

Natural Start -valmennus tarjoaa sinulle:

 • Selkeät ohjeet ja vinkit ruokailuun ilman punnituksia
 • Liikuntasuositukset valmennuksen ajalle
  • Liikkuvuusharjoitteet
  • Lihaskuntoharjoitteet
  • Ohjeet kestävyyharjoitteluun
 • Kirjalliset ohjeet sekä videoklipit ovat tukemassa muutoksen polkuasi, tapaamisten lisäksi.
 • Liikekaavatestit ja lihaskuntotestit valmennuksen aikana, joilla skannataan sinun kehosi ja opit kuuntelemaan mitä kehollasi on sinulle kerrottavaa.
 • Kehitystä seurataan testeillä, punnituksilla, mittanauha mittauksilla yhteisillä tapaamisilla sekä valokuvat valmennuksen alussa ja lopussa.
 • Tapaamiset joka toinen viikko (yht. 6 krt.), tapaamisten kesto n. 1 h 30 min. Yhteiset tapaamiset sisältävät niin luentoja kuin yhteisiä treenejä.
 • Oma foorumi facebookissa ryhmän jäsenille. Foorumilla saat niin valmentajan kuin vertaisryhmän tuen. Täällä iloitaan yhdessä onnistumisista kuin myös ratkotaan ongelmat, mikäli kaikki ei menekään niin kuin oli suunniteltu.

Tapaamiset

Veikkolassa osoitteessa Teollisuustie 15.

Natural Start aloittaa jälleen tammikuussa sunnuntai-illoissa

 1. 14.1 klo. 18.30

2. 28.1 klo. 18.30

3. 11.2 klo. 18.30

4. 25.2 klo.18.30

5. 4.3 klo. 18.30

6. 8.4 klo. 18.30

Valmentajana Jonna Westerberg / JW Training
Personal Trainer (Tsemppari)

Sekä Kata Pulkka/ Personal Trainer

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!