Haluan jakaa teille Tuijan tarinan.

Toivon, että tämä tarina antaa tsemppiä jokaiselle , joka kärsii kipuilevista nivelistä tai kamppailee painonhallinnan kanssa.

Tämä tarina kertoo, että nämäkin haasteet ovat selätettävissä.

Tässä alla teille Tuijan tarina. <3

Lähtötilanne ja haasteet:

Lähtötilanteemme oli, että kehossa oli kipuja. Keho ei tuntunut enää omalta ja yleisolotila oli vetämätön.
Polvissa oli kulumaa, joka aiheutti kiputiloja sekä hankaloitti esimerkiksi liikunnan aloittamista.

Elämä ja arjen aikataulut olivat tehneet tepposia ja  nielaisseet ajan , jolla pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Liikunta ei ollut osa arkea, samoin syöminen oli epäsäännöllistä. Suklaa sen sijaan toimi arjen boosterina. Painoa oli vaivihkaa kertynyt vuosien aikana lisää, joten oma olo ei tuntunutkaan omassa kehossa enää omalta. Nämä kaikki asiat vaikuttivat arkeen ja elämänlaatuun heikentävällä tavalla:   kivut, painonnousu, vetämätön  yleisolotila .

Mitä tehtiin:

Alussa tehtiin alkukartoitus. Teimme testejä, joilla selvitettiin kehon sen hetkistä tilaa . Kyselylomakkeen ja keskustelujen kautta selvitettiin arjen tilannetta ja sen antamia aikaresursseja.

Liikkeelle lähdettiin ravinnosta. Ravinnon kautta halusimme tavoitella lisää virtaa ja energiaa arkeen. Tämä oli selkeästi Tuijan juttu. Teimme muutoksia arjen ruokailuun pala palalta. Tuija muokkasi ruokailuaan systemaattisesti ja avoimin mielin. Hiljalleen ruokarytmi ja tuoreet maut tulivat osaksi arkea. Tämä nosti energiatasoja , jolloin voitiin lähteä lisäämään liikuntaa osaksi arkea.

Oma harjoittelu aloitettiin lisäämällä arjen aikataulujen koloihin helppoja kävelyitä, kehonpainoharjoitteita ja tukilihasharjoitteita, joita pystyi tekemään missä ja milloin vain.

Yhteistreeneissä harjoittelimme kehonhallintaa , vahvistimme syviälihaksia ja pikku hiljaa voimatasojen sekä taitojen karttuessa lisäsimme mukaan kokonaisvaltaisempia lihaskuntoharjoitteita.

Tuija näki vaivaa ja strukturoi arkeaan sekä aikataulujaan uuteen malliin , jotta liikunta saatiin osaksi arkea. Tämä vaivannäkö todella kannatti!

Missä ollaan nyt:

Liikunta on säännöllinen osa arkea. Tuija käy säännöllisesti treenaamassa kaksi kertaa viikossa pienryhmän mukana. Kehonahallinta on kehittynyt isolla kädellä ja voimatasot 100 prosentteja. Lapatuki , keskivartalon kontrolli, polvi-varvas-linjat ovat hallussa .
UKK:n Kyykkytulos parani 50 %, punnerrustulos 200 %, alussa vatsoja meni 0 puolen vuoden jälkeen 30 sekunnin tulos oli 10.

Tällä hetkellä liikereperttuaariin kuuluu niin etukyykyt, takakyykyt ja maastavedot . Mikä tärkeintä niin kivuttomilla polvilla , ja kevyesti. Penkkipunnerrus on myös hallussa ja seuraava etappi löytyy leuanvedosta. 😉

Tällä matkalla painoa hävisi noin 10 kg, senttejä yhteensä 67 .

Tuija on tehnyt upean työn, josta kiittää nyt niin keho kuin mieli. Virtaa on arjessa enemmän ja samalla myös arjen tunteja. Aikaa on hyvälle ravinnolle ja treenille. Olo on kevyt ja päälle pääsee pukemaan taas sellaisia vaatteita , joista itse tykkää. Treeni pitää nivelet hyvässä kunnossa sekä kivuttomina, nyt kroppa jaksaa liikkua kivasti.

Arjessa voi taas tehdä asioita , joita haluaa. Sen sijaan,  että tekisi asioita, mihin kivut myötäävät.

Tuija on loistava esimerkki siitä, että päätösten ja tekojen kautta onnistutaan.
Lämmin kiitos Tuijalle tästä matkasta, jossa olen saanut ja saan olla mukana. <3

Jonna

 

 

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!