Moikka,

Näin viikonlopun kynnyksellä on hyvä jutella hieman palautumisesta ja omankehon kuuntelusta.

Moni ajattelee , että suunniteltu treeni ja treeniohjelma on kuin kiveen kirjoitettu raamattu ja sitä on seurattava pilkulleen, jotta pääsee eteenpäin.

Jos asia menisi näin,  niin homma olisi itseasiassa aika helppoa ja mukavaa. Sen kuin teet niin kuin paperilla lukee. Oppikirja sanoo näin,  niin näin tehdään vaikka tuntuis miltä… MUTTA totuus on , että ihminen on aika monimutkainen ja moniulotteinen elävä organismi, johon vaikuttaa niin fysiologiset ja anatomiset seikat kuin myös ulkopuolinen ympäristö (fyysinen että sosiaalinen). Tässä kohtaa syntyy haasteet oppikirjojen kanssa ja täytyy alkaa ymmärtämään hieman suurempaa kokonaisuutta,  kuin vain esim. numeroita (toistoja ja sarjoja, kilometrejä ja aikoja )…

Jokaisella treenillä tulisi olla tarkoitus ja mielellään tarkoitus, joka keskustelee treenin tekijän kanssa. Tämä toki vaatii myös sitä, että treenaaja osaa lukea omaa kehoaan ja sen tarpeita sokean suorittamisen sijaan. Myöskin olisi hyvä olla  tieto siitä,  mitä kohti ollaan menossa,  eikä treenillä olla vain  hakemassa  endorfiinihöyryjä. Eli milloin kannattaa tehdä raskaita treenejä, milloin taas kannattaa keventää .

Kevyt treeni ei ole siis automaattisesta pa**a treeni vaan silläkin on paikkansa.

Kova treeni ei myöskään ole automaattisesti pa**a treeni vaan silläkin on paikkansa.

Suhdeluku näiden välillä tulee olla kunnossa ja paikat pitää vain sijoittaa oikein.

 

Oheisessa videossa puran tätä aihetta :

  • kerron miksi itse siirtelin treenieni paikkoja.
  • Millä tavalla luen kehon viestejä ja millä tavoin muokkasin suunnitelmaa.
  • Miksi kevennys auttoi kehon palautumisen kanssa.
  • Kuinka muutos ja kevennys teki viikosta progressiivisen ja sain treeneille enemmän vastetta.

 

Kehon kuuntelun avulla homma pysyy kasassa ja treenaminen säilyy mielekkäänä. Harjoittelu on progressiivista ja energiaa riittää elämään .

Hyvä työväline kehonkuunteluun ovat pienet liikkuvuusharjoitukset.

Tämän vuoksi suosittelen liikkuvuusharjoituksia jokaiseen päivään, ihan pieniä pysähdyksiä. Tällöin keskustelet oman kehon kanssa ja huomaat kehon muutokset , niin  vireystilan vaihtelut kuin kireydet.  Pääset kysymään siltä tärkeimmältä , eli itseltä; – Mitä sinulle kuuluu tänään ?

 

<3 Kysyisitkö tänään itseltäsi: – Mitä sinulle kuuluu ?

 

lämmintä viikonloppua toivotellen Jonna

 

 

 

 

linkki videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=J9iU1C9Joj8&t=20s

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!