Tuntuuko, että kiire painaa päälle?

Onko muistissa viime vuoden tammikuu, jolloin olo oli väsynyt ja turvonnut?

Mikäli fiilis ja muistikuvat täsmäävät, niin kurkkaa tekstiä hieman pidemmälle. Tulen haastamaan sinut mukaan virkeämpään tammikuun alkuun.

Edessä on meille monelle kiireinen joulunalusviikko ja varmasti takana on jo hektinen joulukuun alku.
Useimmissa työpaikoissa vuodenvaihde vaatii normaalia enemmän panostamista, kotona jouluvalmistelut siivouksineen, leipomiseen ja hankintoineen nappaavat myös oman aikansa. Tällöin ajankäytön priorisointi on avainasemassa jaksamisen kanssa, joten jostain täytyy karsia…

Useimmiten käy niin, että liikuntamäärä vähenee, ruuanlaatuukaan ei ehditä panostamaan samalla tavalla kuin normaalisti. Ja sitten vielä ne kaikki juhlat, jotka usein syövät unta ja palautumista.. Ei ihme , että jouluna ja vuodenvaihteessa ollaan jo melko puhki. =D
Mites jos tänä vuonna priorisoidaankin hieman eri tavalla?

Tulen kirjoittamaan ja videoimaan, muutamia pieniä niksejä, joiden avulla voisimmekin tänä vuonna olla jo tammikuussa ihan uudenlaisessa vireessä.

Aloitamme liikunnasta.

Liikuntakerrat kun vähenevät, niin usein vähennetään niistä kevyistä ja huoltavista harjoitteista. Jäljelle jäävät vain tiukat treenit, jotka vedetään 120 lasissa. Tällöin lopputuloksena on ylistressattu kroppa, jossa hermotus on aivan ylikierroksilla. Olo on entistä väsyneempi ja tukkoinen.

Tämän sijaan suosittelinkin, että priorisoit ne huoltavat harjoitteet; rennot kävely/hölkkälenkit ulkona yksin tai lasten kanssa, pienet dynaamiset venyt tai rullailut päivän aikana. Tai jos itsenäinen harjoittelu ei ole se sun juttu, niin sitten kehonhuoltotunnit, joissa avataan kehoa ja rentoutetaan mieltä.

Mikäli kuulut siihen kategoriaan, että ylimääräiset höyryt on päästettävä pihalle intensiivisellä harjoittelulla, että mieli tasaantuu, niin tee lyhyitä sykkeennostatuksia pienillä vastuksilla, harjoituksen kesto 10-15 min. Näin höyryt ovat pihalla, mutta hermotus ei joudu ylikuormalle.
Suosittelen tsekkaamaan omaa harjoituskalenteria ja tarkistamaan millaisia treenejä sieltä löytyy tuleville viikoille.

Voisiko jonkun harjoituksen vaihtaa esim. rullailuun ja kehonhuoltoon tai yhteiselle kävelylenkille perheen kanssa?

Tekemällä pieniä muutoksia harjoittelustruktuuriin , niin että harjoittelu istuu elämäntilanteeseesi, niin takaan , että energiatasosi ovat paremmat ja pienet vastoinkäymiset eivät käy pinnan päälle.

Ohessa vielä linkki, jossa lyhyt avaava harjoitus, jonka voi toistaa useammankin kerran päivässä missä vain ja milloin vain.

Rentoa viikkoa toivotellen Jonna <3

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!