Vinkki 1/3 energisempään arkeen

Meilläkin alkoi niin sanottu normaali arki tällä viikolla koululaisemme aloittaessa jälleen koulutiensä. Arkea on monella takana muutama päivä ja olo voi tuntua siltä, kun takana olisi monta viikkoa. Tällöin niksit jaksamiseen ja oman arjen valintoihin tulevat jälleen ajankohtaisiksi. Tähän ei tarvita poppaskonsteja vain pieniä juttuja arjessa. Mikäli aihe on ajankohtainen, kannattaa jatkaa lukemista hieman pidemmälle.

Arjen haasteet

Työskennellessäni valmentajana törmään jatkuvasti siihen , että elämäntapa muutokset koetaan erittäin haastaviksi ja monimutkaisiksi. 
Kuulen usein seuraavanlaisia ennakkoepäilyjä, 
- että ei mulla ole aikaa.
- en osaa
- ruoka ja liikuntastruktuuria verrataan jopa ydinfysiikkaan.

Mistä haasteet syntyvät?

Tosiasiassa elämäntapamuutokset eivät ole ydinfysiikkaa vaan hyvinkin pieniä , selkeitä muutoksia, joiden ytimessä on ihminen itse. Nuo tuntemukset ajan vähyydestä ja omasta osaamattomuudesta syntyvät siitä, että useimmiten elämäntapamuutoksia on lähdetty tekemään liian isolla vaihteella. Ruokailut ja liikunnat on laitettu kertarytinällä uusiksi; liikuntaa 6 x viikossa minimi 1-2 h kerralla ja ruokailu on täynnä erilaisia uusia lisäravinteita, joita ei itse osaa nimetä. Totuus on , että kenelläkään ruuhkavuosilaisella ei ole sellaiseen aikaa, eikä tarvitsekaan olla. 
Elämäntapamuutos ja hyvinvointi syntyy paljon pienemmillä asioilla ja muutoksilla ja jotta siitä saadaan pysyvää tehdään pienet muutostyöt rauhassa.

Muutos syntyy halusta

Olen käynyt itse läpi erilaisia ääripäitä ja genrejä läpi hyvinvoinnin saralla. Parikymppinen minä laski makrot, kävi salilla 6 kertaa viikossa + opiskeli ja kävi töissä. Ei tullu tuloksia ei…. Ilman lepoa ei synny kehitystä.
Alle taaperoikäisten äitinä mielikuva hyvinvoinnista oli edelleen tuon tyyppinen eli hanskat oli lyöty tiskiin jo valmiiksi ja elämä pyöri täýsin lasten ympärillä pelkän äidin roolissa. Lopputulos oli väsy äiti, jonka kuntotaso 0 ja erkauma kaupan päällisinä. Herätys tapahtui , kun vaunujen työntäminen tuntui cooperin testiltä ja vilkasjalkainen isosisko tuntui pääsevän itseltäni koko ajan karkuun. Totesin , että homma ei toimi näin. Halusin olla äiti, joka jaksaa ja voi hyvin, jolla on nopeutta kirmata kuopuksen perään ja jaksaa tarvittaessa kantaa molemmat pimut raivareissaan Prisman leluhyllyiltä parkkipaikan perimmäisessä kulmassa olevaan autoon.

Haluan voida paremmin, mitä teen?

Tästä pisteestä ja ajatuksesta on syntynyt hiljalleen valmennustapa, jossa edetään hiljalleen askel askeleelta. Kysytään, mitä sinun kehosi tarvitsee voidakseen hyvin? Yhdessä priorisoidaan asiat, johon keskitytään ja tehdään muutokset yksi kerrallaan. Jokainen yksittäinen pienikin muutos auttaa kehoasi jaksamaan. Olosi paranee, tulet energisemmäksi. Tällöin jaksat jälleen tehdä seuraavan muutoksen eikä se tunnu suurelta voiman ponnistukselta. Sinulle syntyy aikaa arkeesi, sinun käytettäväksesi. Näin rakennamme pohjan vahvaksi ja tällöin se on ja pysyy.

1 askel virkeäpään arkeen

Ota sinäkin yksi askel hyvinvointisi tiellä jo tänään. Ota tavaksesi juoda päivittäin 1 lasillinen (3 dl) vettä, johon olet lisännyt hyppysellisen puhdistamatonta merisuolaa ja 1 sitruunan mehun. Aikaa tähän tehtävään kuluu n. 30 sekuntia. Hyötysi kuitenkin ovat seuraavat:

  • Nesteytät kehoasi. Nivelesi, lihaksesi ja aivosi kiittävät.
  • Sitruuna aktivoi aineenvaihduntasi ja tasoittaa kehon ph:ta. Helpottaa palautumista, painonpudotusta ja kiinteytymistä.
  • 
Suolot auttavat nesteen imeytymisessä ja elektrolyyttitasapaino kehossa säilyy. Auttaa lihaskrampeista kärsiviä.

Ota vinkki käyttöön ja testaa, kuinka sinun kehosi vastaa hyvään valintaasi.

Nautinnollista keskiviikkoa toivotellen Jonna

Mikäli pidit ajatuksesta ja kaipaat arkeesi virtaa, niin käy kurkkaamassa syksyllä alkavaa Natural Start -valmennuskokonaisuutta. Löytyisikö sieltä kenties sinulle sopiva tapa löytää se kaivattu buusteri arkeen.

Seuraa myös sivuani facebookissa

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen JW Training -reseptivihkonen!

You have Successfully Subscribed!